Суд відмовив Насірову у задоволенні позову до кардіолога

Суд відмовив Насірову у задоволенні позову до кардіолога

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва відмовив поновленому на посаді голові ДФС Роману Насірову у задоволенні позову до лікаря-кардіолога Інституту кардіології імені М.Д.Стражеска Максима Соколова щодо відшкодування шкоди у розмірі 1 млн грн.

Відповідне рішення у середу оголосила суддя Ірина Макаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд вирішив: в задоволенні позову Насірова Романа до Соколова Максима Юрійовича, державної установи "Інститут кардіології імені академіка Стражеска" про визнання рішення і дій незаконними і відшкодування моральної шкоди відмовити у повному обсязі»,- зазначила суддя.

Вона додала, що це рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді міста Києва.

У свою чергу, адвокат Насірова Костянтин Дорошенко зазначив у коментарі журналістам, що скоріше за все його клієнт вирішить оскаржити дане рішення суду.

Як повідомляв Укрінформ, Насіров у суді вимагав визнати незаконними дії фахівців Інституту кардіології, які обстежували його стан здоров’я, а також просив суд визнати протиправними дії лікаря-кардіолога Соколова, оскільки він нібито порушив лікарську таємницю, коли свідчив у суді у справі Романа Насірова, позивач також просив стягнути у якості моральної школи з лікаря-кардіолога 1 млн грн.

Читайте також: Адвокат стверджує, що фахівці Інституту кардіології не мали права оглядати Насірова

У свою чергу, лікар-кардіолог Соколов заявив, що не порушував лікарську таємницю про стан здоров’я Насірова, оскільки ця інформація з’явилася в ЗМІ ще до надання його свідчень у суді.

Насірова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366) Кримінального кодексу України. За даними слідства, у період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами, завдавши цим державі збитків на суму понад 2 млрд грн.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив голову Державної фіскальної служби Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова на підставі інформації від посольства Великої Британії в Україні про наявність у нього громадянства Британії.

25 січня Кабінет міністрів направив подання на звільнення з посади відстороненого очільника ДФС Насірова на перевірку до Національного агентства з питань державної служби, а отримавши відповідний висновок, 31 січня ухвалив рішення про звільнення Насірова. Той подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

Окружний адміністративний суд міста Київ 11 грудня поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та зобов'язав виплатити йому заробітну плату за час вимушеного прогулу починаючи з 2 лютого 2018 року.

У Кабміні заявили, що подадуть апеляцію на це рішення Окружного адмінсуду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-