Жебрівський написав заяву про складання повноважень аудитора НАБУ

Жебрівський написав заяву про складання повноважень аудитора НАБУ

Укрінформ
Екс-голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ до Адміністрації Президента і відсьогодні вважає себе вільним від цих обов’язків.

Про це він написав у середу на своїй сторінці у Facebook.

"Перші часи діяльності НАБУ виявили достатньо слабких сторін, щоб попри позитив факту існування такого інституту, вважати діяльність агентства ефективною. Для вдосконалення роботи законом планувалося створити систему незалежного аудиту цього органу. Указом Президента України 16.06.18 я був призначений одним з трьох незалежних аудиторів НАБУ", - нагадав він. Водночас, за словами Жебрівського, "для початку роботи аудиторів, необхідно прийняти ряд документів, положень, затвердити процедури та визначити бюджет процесу, а Верховна Рада України це ігнорує".

"Це унеможливило виконання тієї роботи, яку вважав важливою і почесною у рамках діючого законодавства. Пройшло півроку. Все, що не порушує закон та є легітимним, — здійснено. Пропозиції та проекти документів, законів та положень аудиторами розроблено та подано у всі відповідні органи влади. БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ - НЕ МОЄ АМПЛУА! 15.11.18 я направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ до Адміністрації Президента України і з сьогоднішнього дня вважаю себе вільним від цих обов’язків", - зазначив він. При цьому Жебрівський наголосив, що поновлює свою участь у політичному процесі, у тому числі - для боротьби з корупцією.

Читайте також: Жебрівський погрожує відставкою, якщо статус аудиторів НАБУ не пропишуть у законі

Як повідомлялося, у червні поточного року Президент України Петро Порошенко призначив колишнього очільника Донецької ВЦА Павла Жебрівського на посаду аудитора НАБУ. Від Верховної Ради на посаду аудитора НАБУ 7 червня було обрано українського правозахисника Володимира Василенка, а від Кабінету міністрів у травні 2017 року - правозахисника Михайла Буроменського.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-