Генштаб обіцяє резервістам, що з навчань повернуться до Різдва

Генштаб обіцяє резервістам, що з навчань повернуться до Різдва

Укрінформ
Збори резервістів першої черги завершуються, всі резервісти до Різдвяних свят повернуться додому.

Про це поінформував начальник Управління підготовки персоналу Головного управління підготовки ЗС України полковник Микола Губень, йдеться у повідомленні Генштабу.

"Збори тривають у рамках масштабної підготовки держави в умовах воєнного стану. Метою підготовки резервістів є відновлення навичок одних категорій військовозобов’язаних та навчання на гостродефіцитні спеціальності, які потребують до забезпечення військ підготовленим персоналом, інших. Резервісти згадують набуті під час попереднього навчання знання та навички, свій бойовий досвід", - зауважив Губень.

Він повідомив, що до восьми навчальних центрів Збройних Сил України направлено більше трьох тисяч військовозобов’язаних із усіх куточків нашої країни. Підготовку організовано за 42 військово-обліковими спеціальностями та більш ніж 120 різними спеціалізаціями (посадами).

З метою більш якісної підготовки резервістів начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення військового стажування на первинних командних посадах у навчальних центрах 250 курсантів вищих військових навчальних закладів.

Читайте також: В Україні стартували навчання морських піхотинців та резервістів

У кожній навчальній частині створено спеціалізовані смуги перешкод, на яких виконуються вправи з підвищеним фізичним та психологічним навантаженням, що враховують особливості ведення бойових дій для кожного виду (роду) військ.

"Ці всі навички є запорукою успішного виконання бойових завдань. У разі зниження загроз вторгнення агресора на територію України, всі резервісти відбудуть до Різдвяних свят додому та зустрінуть їх у колі своїх сімей і рідних", - сказав Губень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-