Насіров судиться з лікарем, що свідчив у його справі, - вимагає мільйон

Насіров судиться з лікарем, що свідчив у його справі, - вимагає мільйон

Укрінформ
Поновлений судом на посаді глави ДФС Роман Насіров подав цивільний позов відносно лікаря-кардіолога, що свідчив у його справі, і просить стягнути з нього 1 млн грн.

Про це поінформувала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Мене повідомили, що сьогодні о 13:00 в Шевченківському суді міста Києва будуть розглядати справу лікаря, який свідчив у кримінальному провадженні Романа Насірова. Лікар — Максим Соколов, інтервенційний кардіолог, який працює в Інституті кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска. НАБУ зверталося до його інституту з проханням здійснити обстеження стану здоров’я Насірова. Пізніше, як голова комісії, він давав свідчення у суді у справі Насірова. Перебуваючи під присягою і відповідаючи на запитання судді, він озвучив факти про стан здоров’я Насірова", - написала вона.

Як зазначає посадовець, Насіров подав цивільний позов до суду, оскільки вважає, що лікар без його дозволу розголосив дані про стан його здоров'я. Паралельно адвокати Насірова подали в поліцію заяву про порушення кримінальної справи з тієї ж причини. "У суді від лікаря Насіров вимагає 1 000 000 грн відшкодування", - написала Супрун.

Як зазначається в дописі, Київський окружний адміністративний суд вже виніс рішення поновити Насірова, підозрюваного у корупційних злочинах, на посаду голови ДФС України. "А по лікарю, який свідчив згідно з чинним законодавством, далі відбувається судове провадження, і може бути винесений вирок виплатити величезну суму особі, яка підозрюється у розкраданні мільярдів коштів платників податків", - констатувала очільниця МОЗ.

Читайте також: Посольство США прокоментувало поновлення Насірова на посаді

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд міста Київ 11 грудня поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та зобов'язав виплатити йому заробітну плату за час вимушеного прогулу починаючи з 2 лютого 2018 року, відколи Кабмін ухвалив звільнити посадовця.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова на підставі інформації, отриманої від посольства Великої Британії в Україні, про наявність у Насірова громадянства Британії.

Кабмін подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про поновлення Романа Насірова на посаді голови ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-