Створення незалежної адвокатури є однією з цілей судової реформи — Порошенко

Створення незалежної адвокатури є однією з цілей судової реформи — Порошенко

Укрінформ
Метою розпочатої чотири роки тому комплексної реформи сфери правосуддя є, серед іншого, створення сильної та незалежної адвокатури.

Про це йдеться у привітанні Президента Петра Порошенка адвокатів із професійним святом.

"Визначним у забезпеченні якісного правосуддя є принцип незалежності адвоката. Він передбачає неприпустимість тиску на адвоката y будь-якій формі — як з боку органів держави, так і з боку інших установ, y тому числі тих, що передусім покликані захищати права та гарантії діяльності адвокатів. Тому захист адвокатської незалежності, разом із посиленням прав і гарантій адвокатів, є головним завданням реформи адвокатури", - зазначив глава держави.

Порошенко нагадав, що представниками адвокатської спільноти за участю міжнародних експертів був розроблений законопроект «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», який отримав підтримку експертів Ради Європи та зараз перебуває на розгляді у парламенті. Він передбачає розширення професійних прав і гарантій адвокатів, підвищення професійних стандартів, врегулювання доступу до адвокатської професії, забезпечення розвитку адвокатського самоврядування відповідно до найкращих світових практик.

Читайте також: В Україні розпочали інформкампанію про права на безоплатну правову допомогу

"Але пам’ятаймо, що адвокатура — це насамперед люди, професіонали-правники високого класу. Саме від вашого відчуття незалежності, від знань та досвіду, дотримання професійних та етичних стандартів — так само, як і від їх дотримання суддями та прокурорами, залежить, чи отримають громадяни ефективний захист їх прав і свобод, а вітчизняні та міжнародні інвестори — стабільну і безпечну правову систему, яка сприятиме розвитку країни. Тому бажаю кожному з вас сміливості, мудрості, творчої наснаги та плідної праці в інтересах українського суспільства", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-