З полону піратів звільнили екіпаж судна Pomerania Sky, серед яких є українець

З полону піратів звільнили екіпаж судна Pomerania Sky, серед яких є українець

Укрінформ
Екіпаж судна Pomerania Sky, серед одинадцяти членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнено з полону нігерійських піратів.

Про це інформує МЗС Польщі.

“Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких було викрадено наприкінці жовтня 2018 року біля узбережжя Нігерії, звільнено. Усі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин”,- йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

У польському МЗС подякувати судновласнику та радникам за професійне ведення складної справи, а також владі Нігерії.

Як зазначається, у Польщі справою звільнення моряків від початку займалася міжвідомча група під керівництвом заступника глави МЗС Польщі.

У польському зовнішньополітичному відомстві нагадали, що це п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року.

МЗС Польщі також закликало моряків, аби вони перед працевлаштуванням на кораблі у небезпечному регіоні завжди перевіряли, чи судновласник має відповідну страховку.

Читайте також: Польща підтверджує напад піратів на судно з поляками й українцем на борту

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня з’явилася інформація про те, що з Pomerania Sky біля узбережжя Нігерії викрадено 11 членів екіпажу, зокрема, вісім громадян Польщі, двох філіппінців та українця.

Захоплення судна під прапором Ліберії сталося о четвертій годині ранку 27 жовтня, за 50 морських миль від узбережжя Нігерії. Тоді пірати підпливли на двох моторних човнах і захопили судно. Однак екіпаж корабля встиг надіслати сигнал SOS. Ніхто з екіпажу під час захоплення судна не постраждав.

Про те, що на борту Pomerania Sky перебував один громадянин України, інформувала, зокрема, профспілка робітників морського транспорту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-