Суд розгляне позов Медведчука до Гопко 19 грудня

Суд розгляне позов Медведчука до Гопко 19 грудня

Укрінформ
Печерський райсуд 19 грудня розгляне позов лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука до голови комітету ВР у закордонних справах Ганни Гопко про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це написала Гопко у Facebook.

"Кум Путіна подав на мене до суду. Справу завтра об 11.00 почне розглядати Печерський районний суд Києва (Хрестовий провулок 4).Підстава — мій пост за вересень цього року із анонсом акції під Генпрокуратурою, присвяченої вшануванню пам’яті Василя Стуса", - написала Гопко.

Вона додала, що Медведчук подав до суду через нібито образу його "честі, гідності та ділової репутації".

"У роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про Його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну", – йшлося тоді у дописі Гопко.

У позові до Гопко, який вона також оприлюднила в соцмережі, Медведчук вимагає визнати поширену нею інформацію недостовірною, видалити допис, опублікувати резолютивну частину судового рішення, покрити судові витрати, а також заплатити політику за моральну шкоду 1 гривню.

Читайте також: Порошенко: Медведчука уже півроку немає на перемовинах у Мінську

Його інтереси у суді представляє народний депутат від "Опозиційного блоку" та заступник голови громадського руху "Український вибір" Василь Німченко.

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-