Верховний Суд дозволив приховувати декларації військових прокурорів - ЦПК

Верховний Суд дозволив приховувати декларації військових прокурорів - ЦПК

Укрінформ
Верховний Суд узаконив закриття декларацій військових прокурорів.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Центру протидії корупції.

"Верховний Суд за головування судді Білоуса залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій та дозволив приховування декларацій військових прокурорів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що постанова була винесена за результатами розгляду касаційної скарги ЦПК. У громадській організації нагадали, що подали відповідний позов іще у травні 2017 року, коли стало відомо про відсутність у відкритому доступі декларацій близько 70 прокурорів.

"Декларації зникли з публічного доступу у зв’язку з постановою про застосування заходів спеціальної безпеки у вигляді забезпечення конфіденційності даних низки посадових осіб військової прокуратури, прийнятою 31 березня 2017 головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом", - вказують у ЦПК.

Читайте також: Центр протидії корупції виклав у мережу реєстр закритих справ САП

У ЦПК переконані, що майнові декларації прокурорів не містять жодної інформації, розголошення якої може загрожувати їхній безпеці, оскільки персональні дані не публікуються в Реєстрі, як і дані про місце проживання та місце знаходження майна, а посади та імена прокурорів і так є публічними.

Натомість у Генпрокуратурі пояснюють необхідність вилучення декларацій тим, що під час розслідування фактів ведення Збройними силами Російської Федерації агресивної війни проти України, було отримано інформацію про існування реальної загрози життю та здоров’ю військових прокурорів, що здійснюють ці розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-