Сьогодні українці вийдуть на Майдан підтримати моряків, захоплених РФ у полон

Сьогодні українці вийдуть на Майдан підтримати моряків, захоплених РФ у полон

Укрінформ
У Києві 17 грудня відбудеться масштабна акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні» на підтримку українських моряків, захоплених у полон Російською Федерацією.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики.

"Громадська акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні» покликана підтримати українських військовополонених моряків, які злочинним піратським чином з порушенням Женевської конвенції та міжнародного права були захоплені Росією та всіх інших бранців Кремля, незаконно ув’язнених в російських тюрмах та на окупованих територіях України. Акція розпочнеться 17 грудня о 19:00 на Майдані Незалежності, а в 2019 році акція продовжиться в різних регіонах України та інших країнах світу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні» є проявом солідарності небайдужих українців, форма громадянського опору агресії РФ та підтримка співвітчизників, які стали жертвами репресивної політики Кремля.

Читайте також: Захисник відвідав полоненого українського моряка у "Лефортово" - Полозов

Учасникам акції також пропонується написати листа або листівку із новорічним привітанням українським морякам та іншим в’язням. Скриньки для збору листів та листівок будуть розташовані на площі.

МІП запрошує на акцію послів та дипломатів країн-членів НАТО та міжнародних організацій.

Список військовополонених українських моряків: АРТЕМЕНКО Андрій, БЕЗПАЛЬЧЕНКО Віктор, БЕЗ'ЯЗИЧНИЙ Юрій, БУДЗИЛО Юрій, ВАРИМЕЗ Володимир, ВЛАСЮК Михайло, ГОЛОВАШ Богдан, ГРИЦЕНКО Денис, ДРАЧ Андрій, ЕЙДЕР Андрій, ЗІНЧЕНКО В'ячеслав, КОСТИШИН Владислав, ЛІСОВИЙ Володимир, МЕЛЬНИЧУК Олег, МОКРЯК Роман, НЕБИЛИЦЯ Богдан, ОПРИСКО Андрій, ПОПОВ Сергій, СЕМИДОЦЬКИЙ Євген, СОРОКА Василь, ТЕРЕЩЕНКО Володимир, ЦИБІЗОВ Сергій, ЧУЛІБА Сергій, ШЕВЧЕНКО Андрій.

Фото: EPA-EFE/ARTUR SHWARZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-