Реформи судоустрою сприятимуть посиленню незалежності судової влади - Порошенко

Реформи судоустрою сприятимуть посиленню незалежності судової влади - Порошенко

Укрінформ
Послідовне втілення Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 — 2020 роки дає можливість посилювати незалежність, компетентність, доброчесність та відповідальність судової влади.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у привітанні суддям та працівникам апаратів судів з нагоди професійного свята, текст якого оприлюднений на сайті Глави держави.

“Послідовне втілення Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 — 2020 роки дає можливість посилювати незалежність, компетентність, доброчесність та відповідальність судової влади”, - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що цього року Україна продовжила масштабну реформу сфери правосуддя, яка розпочалася зі змін до Конституції України у червні 2016 року. “Усунення політичних органів від питань призначення та звільнення суддів, належне фінансове забезпечення судової влади безперечно сприяють утвердженню її незалежності”, - підкреслив Президент.

На його переконання, формування нового Верховного Суду та інших судів за конкурсом, проходження суддями процедур оцінювання за критеріями компетентності, етики і доброчесності безумовно сприяють не тільки відповідності судової влади цим критеріям, але й поступовому зростанню довіри українського суспільства до суду.

Читайте також: Гройсман привітав працівників судів із професійним святом

“Цьому мають сприяти також і судові рішення, які відповідають принципу верховенства права і практиці Європейського суду з прав людини. Щороку українські суди виносять мільйони таких рішень, але ми мусимо пам’ятати і про чутливі справи, де рішення суду йдуть урозріз із очікуваннями громадян, потребують особливої уваги і пояснення суспільству їх змісту та підстав. Шлях до справедливого суду, до ефективного функціонування всієї системи захисту прав і свобод людини - непростий та тривалий. Але тільки той досягає мети, хто йде”, - наголосив Глава держави.

Порошенко побажав усім суддям та працівникам апаратів судів сміливості, творчого натхнення та успіхів на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-