В Раді Європи сподіваються, що реформу адвокатури вдасться швидко реалізувати

В Раді Європи сподіваються, що реформу адвокатури вдасться швидко реалізувати

Укрінформ
Президентський законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (№9055) відповідає вимогам Європейського Союзу.

Про це заявив на прес-конференції спецпредставник генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя у п’ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після тривалої і інтенсивної роботи наші працівники дійшли висновку, що законопроект відповідає вимогам європейського співтовариства", - сказав він.

Брійя зазначив, що формування адвокатури є важливим елементом усієї судової реформи, оскільки адвокати відіграють величезну роль.

Тому, як підкреслив спецпредставник, важливо, щоб проведення реформ адвокатури було структуровано таким чином, аби вона передбачала дотримання принципів Ради Європи – демократії, правовладдя і прав людини.

Брійя висловив сподівання, що реформу адвокатури після досягнення консенсусу в парламенті вдасться швидко реалізувати.

Читайте також: Законопроект про адвокатуру зробить прозорою процедуру отримання адвокатського посвідчення – експерти

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у вересні вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (№9055), у якому пропонується розширити професійні права адвокатів та закріпити додаткові гарантії адвокатської діяльності.

Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя схвалив цей законопроект та рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-