Поліція спіймала шахраїв, які змушували моряків перевозити нелегалів до Європи

Поліція спіймала шахраїв, які змушували моряків перевозити нелегалів до Європи

Укрінформ
Поліція затримала осіб, які у складі злочинного угруповання обманом втягували українських моряків у перевезення нелегалів із Африки в Європу.

Про це на брифінгу заявив голова Національної поліції Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні вночі поліцейські припинили діяльність транснаціонального злочинного угруповання, яке впродовж останніх трьох років забезпечувало функціонування міжнародного каналу торгівлі людьми в Україні. Ці особи... вербували українських моряків з метою найму їх на перевезення нелегалів із Північної Африки в Європу. Українські моряки, які залучалися до цієї роботи, не розуміли, що вчиняють злочин, правопорушення”, - сказав Князєв.

Голова Нацполіції підкреслив, що українських моряків обманним шляхом залучали до цієї роботи, “тому маємо велику кількість засуджених українських моряків, яких позбавляють волі за вчинення правопорушення ті уряди... куди прибувають судна із нелегальними мігрантами”.

Читайте також: Прикордонники перекинули додаткові сили на Закарпаття й Буковину

“Наразі близько 250 українців засуджено урядами європейських держав за сприяння або участь у нелегальній міграції. І Нацполіція розслідувала цю проблему впродовж останніх 6 місяців. Сьогодні — перша реалізація, ми затримали кількох ватажків і співучасників “бізнесу”, - додав він.

Князєв поінформував, що у скоєнні цього кримінального правопорушення поліція підозрює близько 30 громадян України, які брали участь у вербуванні українських моряків для протиправної діяльності.

Також голова Нацполіції зазначив, що у ході проведених обшуків правоохоронці вилучили значну частину доказів, яка буде оцінена судом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-