Парубій подякував митрополиту Корейському за підтримку Томосу для України

Парубій подякував митрополиту Корейському за підтримку Томосу для України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч з членом Синоду Константинопольської православної церкви митрополитом Корейським Амвросієм (Зографосом).

Зустріч відбулася у рамках офіційного візиту голови парламенту до Республіки Корея, повідомляє прес-служба ВР.

"Голова Верховної Ради подякував митрополиту Амвросію як члену Священного синоду Вселенської патріархії за опіку питанням щодо надання православній церкві в Україні Томосу про автокефалію", - йдеться в повідомленні.

"Понад триста років, коли Українська православна церква була анексована Москвою, українці молилися і сподівалися отримати свою автокефальну помісну церкву. Особливо ми відчули потребу мати свою єдину помісну церкву на початку російської агресії у 2014 році, коли путінська Російська імперія використала Російську православну церкву у війні проти України", - наголосив Парубій.

Він також нагадав митрополиту, як у 2016 році розпочинався новітній процес боротьби за отримання Томоса про автокефалію та створення єдиної помісної Української православної церкви.

Спікер також наголосив на визначній ролі і мужності Вселенського патріарха Варфоломія у справі створення єдиної помісної УПЦ, попри всі погрози з боку Москви, які лунають на його адресу.

Читайте також: Київський патріархат визначився з кандидатом на пост глави помісної церкви

На початку зустрічі Владика Амвросій привітав Голову Верховної Ради з днем пам’яті святого апостола Андрія Первозванного.

"Наприкінці зустрічі Парубій зазначив, що вірить у те, що на Томосі, який буде надано предстоятелю помісної автокефальної православної церкви в Україні, буде стояти і підпис митрополита Корейського Амвросія як члена Синоду Константинопольської православної церкви", - ідеться в повідомленні.

По завершенню зустрічі митрополит Амвросій та протоієрей Богдан провели для делегації Верховної Ради екскурсії до кафедрального собору Корейської митрополії у Сеулі, побудованого на честь Святителя Миколая Чудотворця, і храму на честь святого Максима Грека, у якому на молитву збираються і православні українці, які живуть у Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-