Адвокат відвідав у Лефортово українського моряка Зінченка

Адвокат відвідав у Лефортово українського моряка Зінченка

Укрінформ
Кримський адвокат Еміне Авамілєва відвідала в московському СІЗО "Лефортово" полоненого українського моряка В'ячеслава Зінченка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди адвокатів.

"Адвокат нашої команди Еміне Авамілєва відвідала військовополоненого українського моряка В'ячеслава Зінченка. Молодий сором'язливий хлопчина. 20 років виповнилося влітку. Каже, хотів вищу освіту отримувати за фахом і вже подав документи в морехідку. Настрій у нього нормальний, депресії немає", - написав Полозов.

Він додав, що, за словами моряків, сидить він у двомісній камері "з якимось колишнім міністром північно-кавказької республіки РФ". Як розповів українець, співкамерник "постійно молиться" (по всій видимості, виконує п'ятиразовий намаз), питань не задає і про себе не говорить, зате ділиться продуктами. У камері є холодильник і телевізор з трьома російськими каналами.

За словами Полозова, Зінченко був здивований, коли побачив, що про нього і його товаришів говорить російська пропаганда. В'ячеславу доставили посилку, передачу від волонтерів, передали теплий спортивний костюм, взуття. Полонений просив, щоб йому надіслали сигарети, згущене молоко і м'ясо.

«В'ячеслав написав кілька листів рідним, однак цензура з якоїсь причини завернула їх. Але прийшло кілька листів з Москви і Пітера зі словами підтримки. Як і інші допитані моряки, В'ячеслав Зінченко заявив, що він є військовополоненим і не буде давати інших свідчень. Він знає, що Україна бореться за звільнення його самого та інших військовополонених моряків», - резюмував адвокат.

Читайте також: Надання адвокатської допомоги українським військовополоненим морякам

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі - буксир "Яни Капу", катер "Бердянськ" і "Нікополь", - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованої Росією Криму всіх полонених моряків заарештували, звинувативши їх в порушенні кордону, і вивезли в Москву, де вони знаходяться в СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-