Жемчугов: Обходьте політиків, які кажуть: нам потрібен мир. Нам потрібна перемога

Жемчугов: Обходьте політиків, які кажуть: нам потрібен мир. Нам потрібна перемога

Фото
Укрінформ
Україні потрібен мир, але не ціною поразки в російсько-українській війні і втрати своєї незалежності, а мир, здобутий перемогою у цій війні.

Про це заявив у четвер у виступі перед студентами Херсонського національного технічного університету радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді, учасник бойових дій на Донбасі Герой України Володимир Жемчугов, відповідаючи на запитання учасників зустрічі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу вас, обходьте двадцятою дорогою тих політиків, які говорять: нам потрібен мир. Нам потрібна перемога. Якщо ми зараз віддамо Крим і Донбас, повірте: вони (російські війська - ред.) не зупиняться, вони підуть далі. І я поясню чому. Тому що їм потрібен Київ (а відтак вся Україна - ред.), щоб він був московським, а не київським", - заявив Жемчугов.

Під час зустрічі, на якій студентів університету ознайомили із новим освітнім проектом Міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля" та фільмом під такою ж назвою, зазначалось, що політики в Україні сьогодні поділилися на два табори - одні кажуть, що українцям треба усім померти, лиш би була вільною Україна, інші ж говорять: давайте будь що добиватися миру. А будь що - це значить йти на поступки Російській Федерації, йти з нею на якісь компроміси.

Жемчугов на зустрічі зі студентами ХНТУ / Фото: Валерій Староселець, Укрінформ

Як наголосив на зустрічі Жемчугов, він хоч і є росіянином за національністю, але не хоче знову повернутися до колишнього Радянського Союзу чи опинитися у нинішній Росії. "Я хочу у вільну Європу, хочу жити вільно, і я борюсь за Україну, за вас, за майбутнє. Я зараз займаюсь цим з допомогою Міністерства інформаційної політики, займаюсь національно-патріотичним вихованням молоді. Борюсь інформаційно, розповідаю правду", - сказав він, звертаючись до юнаків та дівчат.

Жемчугов не приховує, що не був в анексованому Росією Криму, а відтак не володіє, як то кажуть, з власного досвіду повною інформацією, що там відбувається. "Але я був на Донбасі. І я можу розповісти вам все як було - з фактами, з тим, що я бачив і знаю", - сказав він.

Читайте також: Жемчугов згадав, як зіпсував інтерв'ю пропагандисту Філліпсу

Студенти і викладачі цікавилися у Жемчугова: а які ж реальні шляхи встановлення миру в Україні, повернення окупованих територій Криму та Донбасу. На думку Жемчугова, наразі теоретично є два сценарії закінчення російсько-української війни і повернення Україні захоплених у неї територій. Перший шлях - економічний, санкційний, на який вже стало європейське і світове співтовариство у своїй політиці щодо агресії Російської Федерації, і другий шлях - військовий, так званий хорватський сценарій (за яким Хорватія, зміцнивши свою армію, змогла силовим шляхом повернути захоплені у неї території).

Проте найбільш реальним, з огляду на ситуацію, що склался, є, як зазначив радник міністра, економічний шлях, який передбачає відмову Заходу продавати Росії сучасні технології, і поступову відмову від закупівлі російських сировинних товарів, у першу чергу нафти і газу. У кінцевому результаті це має призвести до розвалу Російської Федерації на окремі республіки - як це свого часу сталося з Радянським Союзом. Проте цей шлях - не одного і не кількох років.

Що ж до можливо більш швидкого військового шляху, то як вважає Жемчугов, Україна сама, без підтримки світового співтовариства, не зможе успішно вести війну за повернення своїх територій із значно потужнішою російською армією, яка до того ж має ядерну зброю. "Тож навряд чи світове співтовариство підтримає нас зараз в цьому", - зазначив Жемчугов.

А свого роду філософський висновок з цієї зустрічі, що відбулася за участі також представника Міністерства інформаційної політики України Олександра Кантура та кооординатора проекту "Бранці Кремля" Олени Жемчугової, зробила у своєму виступі доктор економічних наук, професор, проректор університету з наукової роботи Галина Савіна.

"Мене до глибини душі зачепила розповідь Володимира. І в цьому сенсі мені б хотілось би, щоб у нас Героїв, як плати за помилки, було якомога менше. А щоб помилок було менше, нам треба уважно слідкувати за тими людьми, яким ми віддаємо свої голоси (на виборах - ред.), яким ми довіряємо вирішувати за нас. Треба це право віддавати тим людям, які чесні, які дійсно патріоти", -підкреслила педагог.

На зустрічі Олена Жемчугова вручила керівництву університету літературу, привезену в Херсон у межах освітнього проекту Міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля". Вона поповнить книжковий фонд університетської бібліотеки. Книги та брошури, у тому числі підписані особисто Героєм України Володимиром Жемчуговим, отримали у подарунок також і студенти, учасники цієї зустрічі.

А на завершення Жемчугов та студенти Херсонського національного технічного університету зробили світлини на пам'ять.

Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії в Україні. Із травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків так званої "ЛНР". У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції та бесіди з учнями, студентами, курсантами, військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-