ВРП вирішила долю 5 суддів ліквідованих апеляційних судів

ВРП вирішила долю 5 суддів ліквідованих апеляційних судів

Укрінформ
Вища рада правосуддя ухвалила рішення про переведення 5 суддів ліквідованих апеляційних судів до новостворених.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні в четвер, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Як зазначається, за результатом розгляду питання про переведення суддів ліквідованих апеляційних судів, ВРП ухвалила перевести суддів апеляційного суду Закарпатської області Тетяну Готру – на посаду судді Закарпатського апеляційного суду, апеляційного суду Житомирської області Вікторію Шевченко – на посаду судді Житомирського апеляційного суду, апеляційного суду Донецької області Юрія Мальованого – на посаду судді Донецького апеляційного суду, апеляційного суду Вінницької області Сергія Бурденюка – на посаду судді Вінницького апеляційного суду та апеляційного суду Волинської області Василя Подолюка – на посаду судді Волинського апеляційного суду.

У ВРП нагадують, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.

Читайте також: Україна демонструє безпрецедентний рівень прозорості судової реформи - президент CEPEJ

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 53 закону України «Про судоустрій і статус суддів», суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої ст. 82 цього закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Як повідомлялося, указом Президента України Петра Порошенка 29 грудня 2017 року №452/2017 "Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах" було утворено 26 апеляційних судів.

Окрім того, двома іншими указами (№ 454/2017 та № 455/2017) було утворено апеляційні господарські суди в апеляційних округах та апеляційні адміністративні суди в апеляційних округах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-