В Україні з’явилась організація для захисту населення від військової агресії

В Україні з’явилась організація для захисту населення від військової агресії

Укрінформ
Представники міжнародної гуманітарної організації «Женевський заклик» готові працювати з усіма суб’єктами збройного конфлікту в Україні, щоб переконати їх у необхідності гарантувати безпеку цивільному населенню.

Про це під час прес-конференції на тему: "У війни теж є правила" заявила голова організації в регіоні Євразія Марі Льокен, інформує кореспондент Укрінформу.

«Ми готові працювати з усіма суб’єктами збройного конфлікту, щоб переконати їх у необхідності гарантувати безпеку цивільному населенню на території, яку вони контролюють… Ми не переслідуємо тих, хто винен у стражданнях цих людей, наша робота полягає в тому, що ми залучаємо суб’єкти збройних конфліктів - це можуть бути і державні, і недержавні структури, - щоб вони дотримувались гуманітарних норм», - заявила Льокен, додавши, що вся діяльність організації спрямована на полегшення страждань цивільного населення, яке опинилось на території збройного конфлікту.

Вона також навела статистику, згідно з якою близько двох мільйонів українців наразі живуть поблизу замінованих територій. «Два мільйони цивільних осіб, включно з 220 тис. дітей, живуть в безпосередній близькості до замінованих територій, де є боєприпаси та протипіхотні міни, які не вибухнули. Крім того, 131 медичний заклад піддався нападам у 2017 році і понад 700 шкіл було пошкоджено внаслідок бойових дій. Таким чином, життя понад 600 тисяч осіб зазнали негативного впливу від військового конфлікту», - наголосила Льокен.

Як зазначалось на прес-конференції, Україна надає великої ваги впровадженню міжнародного гуманітарного права, а також є підписантом багатьох міжнародних договорів.

Так, Льокен нагадала, що Україна нещодавно затвердила закон по розмінування територій та визнала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. «Міністерство оборони України також видало наказ, який підтверджує, що підтримує поновлену версію інструкції по втіленню міжнародного гуманітарного права в Збройних силах України. Організація «Женевський заклик» підтримує всі зусилля Міноборони в цьому напрямку», - заявила регіональний керівник організації.

Читайте також: Більше третини переселенців не знають про свої виборчі права

«Женевський заклик» (Geneva Call) – міжнародна недержавна гуманітарна організація, яка працює над покращенням захисту цивільних осіб у збройних конфліктах. «Женевський заклик» зосереджує свої зусилля на захисті дітей від наслідків збройних конфліктів, забороні сексуального насильства і гендерної дискримінації, захисті медичних місій та забороні використання протипіхотних мін під час військових дій.

Організація заснована у 2000 році в Женеві (Швейцарія) з метою залучення суб’єктів військових конфліктів до дотримання норм міжнародного гуманітарного права. Представництва «Женевського заклику» наразі працюють в Азії, Африці, Латинській Америці та Близького Сходу.

Марі Льокен – голова Geneva Call у регіоні Євразія та відповідає за всі напрямки діяльності організації в Афганістані, М’янмі, Філіпінах та Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-