Злочини Майдану: перед судом постане ще один екс-беркутівець

Злочини Майдану: перед судом постане ще один екс-беркутівець

Укрінформ
Генпрокуратура направила в суд обвинувальний акт щодо колишнього призначенця «Беркут» причетного до перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві.

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«11 грудня 2018 року за фактами незаконного затримання 30.11.2013 на Майдані Незалежності в м. Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про підстави затримання, до Шевченківського районного суду міста Києва спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього міліціонера полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві (діючого співробітника поліції), який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою із застосуванням фізичного насильства, вчиненому групою осіб; перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розстріл Майдану: Горбатюк сказав, коли завершать слідчі експерименти

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 19 працівників столичного «Беркуту». Перебувають у розшуку 7 осіб, які підозрюються в організації та вчиненні зазначених злочинів, в тому числі колишні високопосадовці, керівники столичного управління МВС України, керівники підрозділів столичного «Беркуту».

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-