Намісник Почаївської лаври просить Онуфрія допомогти визволити з РФ моряків

Намісник Почаївської лаври просить Онуфрія допомогти визволити з РФ моряків

Укрінформ
Митрополит Почаївський, намісник Почаївської Свято-Успенської лаври Володимир просить патріарха Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрія посприяти у звільненні захоплених Росією в Керченській протоці українських моряків.

Про це йдеться в листі митрополита до патріарха УПЦ МП, опублікованого на сайт Почаївської лаври.

"Звертаюся до Вас з проханням про клопотання до Святійшого патріарха Кирила (РПЦ - ред.) у справі допомоги по визволенню наших співвітчизників та найшвидшого поверненню їх до своїх сімей", - зазначив намісник Почаївської лаври.

Митрополит також розповів, що 10 грудня відбулася його зустріч із головою Тернопільської ОДА Степаном Барною, у ході якої було обговорено "важливі питання" державно-церковних відносин та міжконфесійного діалогу в Тернопільській області.

Також, за його словами, на зустрічі торкнулися питання долі ув'язнених в Російській Федерації українських громадян.

Читайте також: В УПЦ МП заявляють, що ведуть переговори з РФ про звільнення українських моряків

Як повідомлялося, прикордонні кораблі РФ 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі у Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада прийняла закон, яким схвалила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-