Жемчугов згадав, як зіпсував інтерв'ю пропагандисту Філліпсу

Жемчугов згадав, як зіпсував інтерв'ю пропагандисту Філліпсу

Укрінформ
Учасник бойових дій на Донбасі Володимир Жемчугов, над яким два роки тому при обміні полоненими збиткувався британський проросійський журналіст Грем Філліпс, переконаний, що тоді не помилився у своїй відповіді британцю, сказавши, що Україна його не покинула.

Про це радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді, Герой України Володимир Жемчугов заявив у середу під час перебування у Херсоні кореспонденту Укрінформу.

"Мене у такому стані не покинули. Я потрібен Україні. Я спеціально відкрив усі свої сторінки (у соціальних мережах - ред.), зробив до них відкритий доступ, щоб всі бачили, що Україна своїх не кидає", - заявив Жемчугов.

Він зазначив, що нині перебуває в Україні в пошані і забезпечений державою всім необхідним. "Коли після лікування я заявив, що вже відчуваю в собі сили, мене залучили до роботи. Замість втраченої квартири в Луганську держава видала мені квартиру в Києві. Мене забезпечили пенсією. У мене немає ніяких проблем, якщо брати цю сторону, державну", - повідомив Герой України.

Як розповів Жемчугов, стосовно такої категорії людей як він, які брали чи беруть участь у збройній боротьбі на Донбасі за незалежність України, проте не є офіційно учасниками АТО чи ООС, в державі поки що не все врегульовано на законодавчому рівні. "Верховна Рада ніяк не дійде до вирішення. Але для мене намагаються вирішувати у ручному порядку, і вирішують в ручному режимі", - заявив Жемчугов.

Читайте також: Жемчугов: Слово - це зброя, якою я воюю з Росією

За словами Жемчугова, Грем Філліпс загалом тричі його інтерв'ював. "Перше інтерв'ю він так і не виклав і не показує його ніде. Там, у першому інтерв'ю, він у мінусі. Коли в день визволення мене вивели з Луганської в'язниці, посадили у "швидку допомогу", він зайшов і швидко почав брати у мене інтерв'ю. Я ж йому одразу так бадьоро відповів, що він навіть розгубився", - пригадує Жемчугов.

Що ж до другого інтерв'ю, то його британець оприлюднив. "Це вже було інтерв'ю, яке він виклав. В ньому було "та кому ти потрібен, та ти зомбі". Тут він вже підготувався, і він просто мене морально давив. А третє інтерв'ю вже було при обміні, вже там на мосту", - зазначив радник міністра.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року при обміні полоненими на Донбасі Грем Філліпс заявив важкопораненому Володимиру Жемчугову: "Кому ти потрібен зараз безрукий?" На що Жемчугов відповів: "Я потрібен Україні, я потрібен моїй Батьківщині, моїй Україні. Україна своїх не кидає". Філліпс перепитав: "Ти дійсно так думаєш, ти в це віриш?" І почув у відповідь: "Так, я вірю. Тому зараз я їду додому".

Відтак британець назвав Жемчугова зомбі, і все цікавився, хто ж його зомбував.

Як повідомлялося, Володимир Жемчугов - учасник спротиву російській агресії в Україні. Із травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків так званої "ЛНР". У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції та бесіди з учнями, студентами, курсантами, військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-