Консули відвідали всіх захоплених Росією українських моряків

Консули відвідали всіх захоплених Росією українських моряків

Укрінформ
Українські консули у середу завершили відвідування у московському СІЗО українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці.

Про це повідомила Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

“Щойно отримала інформацію від наших консулів з посольства у Москві. Сьогодні вони завершили відвідування усіх військових моряків, захоплених у полон російським агресором, а саме - Андрія Шевченка, Володимира Варімеза, Сергія Чулібу, Юрія Будзила та Андрія Драча”, - написала Денісова.

Вона зазначила, що за словами консулів, моряки мужньо тримаються, вірять у повернення додому та знають, що для цього робляться усі потрібні кроки як Україною, так і міжнародним співтовариством.

Денісова додала, що згодом консули зателефонують усім представникам родин та повідомлять їм подробиці відвідувань.

Читайте також: Командир "Бердянська" відмовився свідчити, поки не звільнять його екіпаж - адвокат

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в Керченській протоці обстріляли і захопили три українські кораблі - буксир «Яни Капу» і два катери – «Бердянськ» і «Нікополь», - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували та вивезли до Москви. Наразі вони перебувають у СІЗО, зокрема й троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-