Командир

Командир "Бердянська" відмовився свідчити, поки не звільнять його екіпаж - адвокат

Укрінформ
Командир захопленого Російською Федерацією катера «Бердянськ» Роман Мокряк відмовився надавати російській владі свідчення, поки екіпаж його судна не буде звільнено.

Про це повідомив російський адвокат Ілля Новіков на своїй сторінці у Facebook.

«Командир катера «Бердянськ» Роман Мокряк сьогодні заявив слідству, що вимагає спілкуватися з собою і своїм екіпажем як із військовополоненими, і що він не буде давати російській владі жодних свідчень, поки його підлеглі не будуть звільнені. Як командир він вважає, що він один відповідає за те, що відбувається на борту, його екіпаж виконував його накази і не може бути притягнутий до жодної відповідальності», – зазначив у дописі Новіков.

Читайте також: Адвокат розповіла про поранення моряка з катера "Бердянськ" — можлива контузія

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі - буксир «Яни Капу» і катери «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також - 24 моряків. Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували і вивезли до Москви.

Зараз вони перебувають у СІЗО, у тому числі троє поранених. 21 український військовий утримується у СІЗО "Лефортово", а троє поранених - у медчастині ізолятора "Матроська тиша".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-