Жемчугов: Слово - це зброя, якою я воюю з Росією

Жемчугов: Слово - це зброя, якою я воюю з Росією

Фото
Укрінформ
Не маючи змоги захищати незалежність України в російсько-українській війні зі зброєю у руках, це можна робити в ідеологічній боротьбі, за допомогою слова.

Про це заявив у середу в Херсоні у виступі перед студентами Херсонського державного університету радник міністра інформаційної політики з питань національно-патріотичного виховання молоді, учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустріч Жемчугова з студентами Херсонського державного університету / Фото: Валерія Старосельця

"Я хотів би вам сказати, чому я почав цим займатися, чому після війни я почав зустрічатися зі студентами (проводити військово-патріотичні лекції та бесіди - ред.). Розумієте, я вже фізично не можу воювати з Росією. Але я можу воювати з нею ідеологічно", - підкреслив Жемчугов.

Володимир Жемчугов отримав на українському Донбасі важкі поранення, втратив кисті рук. Але вижив, втрачені кисті рук йому замінили на протези, і сьогодні Жемчугов може спілкуватися з аудиторією не тільки усним словом, але й словом письмовим. "У мене є сторінка у Facebook, я активно її веду, сам пишу. Протезами я вмію управляти, вони електричні. Я управляю ними силою, так би мовити, думки - німці придумали. Виявляється, є така цікава технологія", - розповів Жемчугов.

Відкриваючи зустріч Героя України зі студентами університету його ректор, в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, перший заступник голови цього комітету Олександр Співаковський наголосив: "Можна багато чого говорити, але якщо ти сам був в центрі події, як кажуть, в тій турбулентності на сході України, ти чітко розумієш, що там відбувалось і відбувається... І мені дуже хотілось би, щоб молодь, яку сьогодні ми тут бачимо, яка отримує освіту в Херсонському державному університеті, почула слова Героя України, і зрозуміла, що найвища цінність життя - це свобода, це можливість будувати своє життя, життя своїх дітей і захищати незалежність України".

Під час зустрічі студентів держуніверситету ознайомили із новим освітнім проектом Міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля" та фільмом під такою ж назвою. "Цей фільм - це нагадування про тих людей, які боролися і борються за ваше майбутнє, щоб вам тут жилося мирно, добре. Щоб ви могли вчитись, отримати гарну освіту. І щоб ви могли трудитись на своє благо і на благо України", - сказала, звертаючись до студентів, координатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова.

Як наголосив у виступі представник Мінінформполітики Олександр Кантур, Російська Федерація, яка здійснює збройну агресію проти України, наразі активно використовує різноманітні заходи ідеологічної дезінформації населення України, і передусім української молоді, через свої вікові особливості може піддаватися на дану російську пропаганду. А тому необхідні дієві, ефективні контпропагандистські заходи, щоб протистояти російській пропаганді. І найбільш ефективною зброєю у цій контрпропагандистській роботі була і залишається правда, зазначив Кантур.

У зверненні до студентів координатор Жемчугова наголосила: "Ми розмовляли з вашим ректором. І коли заговорили про те, що Росія, яка учинила свавілля, геноцид на наших територіях, працює з нашим населенням, перекручує факти, забирає нашу історію, і сказали, що ми хочемо розповісти правду, то він заявив, що вважає, що правда - це найважливіше проти зомбування".

Читайте також: Герой України Володимир Жемчугов: я захищав свій дім, а виявилось - що всю Україну

Жемчугова вручила ректору та проректору університету літературу, привезену в Херсон у межах освітнього проекту Міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля". Примірники цих книг та брошур поповнили також і книжковий фонд університетської бібліотеки.

Володимир Жемчугов відповів на запитання студентів університету, і підписав презентовані їм книги.

Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії в Україні. Із травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків так званої "ЛНР". У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, проводить військово-патріотичні лекції та бесіди з учнями, студентами, курсантами, військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-