Павлу Грибу викликали в суд швидку - засідання перенесли

Павлу Грибу викликали в суд швидку - засідання перенесли

Політв’язні
Укрінформ
В українського політв’язня Павла Гриба різко погіршився стан здоров’я через його хворобу.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб в ефірі "Прямого".

"Сьогодні мало відбутися чергове засідання суду. Як повідомила адвокат, коли Павла привезли до суду, було видно, що йому зле. Він був дуже блідий. Він заявив у суді, що йому погано, біль у шлунку, блювота. Суд викликав швидку у зал та вирішив перенести засідання на 21 грудня. Це є цілком прогнозована реакція та страшно подумати, що далі буде з цією хворобою", - сказав він.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

Читайте також: Після захоплення моряків Росія "підганяє" процес над Павлом Грибом

23 липня суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з’ясувалося, що обвинувачення грунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду у жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

9 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському слідчому, який висунув незаконне обвинувачення Павлові Грибу.

За словами родичів хлопця, у Павла Гриба портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-