Адвокат розповіла про поранення моряка з катера

Адвокат розповіла про поранення моряка з катера "Бердянськ" — можлива контузія

Укрінформ
Російський адвокат з команди захисників військовополонених українських моряків Марія Куракіна відвідала у слідчому ізоляторі "Матросская тишина" одного з українських моряків Андрія Артеменка і повідомила про отримані ним поранення.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні відвідала військовополоненого моряка 24-річного Андрія Артеменка в "Матросской тишине". Він був поранений при обстрілі "Бердянська" разом з Василем Сорокою та Андрієм Ейдером: осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, окалина при вибуху потрапила в очі. Нібито бачить, але зір викликає мої побоювання. Можлива контузія. Зараз почуває себе краще. Як годиться військовому, тримається бадьоро, підтягнуто. Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами у справі", - повідомила Куракіна.

Вона передає від Андрія привіт "близьким-батькам, нареченій". Куракіна повідомляє, що Артеменко приймає призначені тюремними медиками препарати, стан його здоров'я буде під контролем адвокатів. Вона нагадала, що "захист моряків наполягатиме на якнайшвидшому поверненні військовослужбовців додому".

Захисниця розповіла про дивні речі у справі - до її підзахисного "приходила разом зі слідчим якась жінка, яка представилася адвокатом", але не назвала свого прізвища. Артеменко попереджений, як у майбутньому діяти в подібних ситуаціях. "Питання, пов'язані з приходом випадкових осіб до наших підзахисних будуть предметом розгляду в адвокатському співтоваристві", - резюмувала Куракіна.

Читайте також: У Європарламенті вкотре вимагають від Росії звільнити українських моряків

Адвокат Микола Полозов, який координує роботу групи адвокатів, так прокоментував це повідомлення: "Як я говорив раніше, на моряків намагаються впливати, приводять до них невідомих під виглядом адвокатів. Будемо відстежувати і попереджувати".

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських корабля у Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада прийняла закон, яким схвалила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-