У Луганській області посилилися міграційні настрої

У Луганській області посилилися міграційні настрої

Укрінформ
У Луганській області наразі зростає кількість людей, які готові мігрувати.

Про це на презентації результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення ООН для східної України (USE) за 2018 рік заявив радник з питань миру та розвитку ООН Стен Вейтсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, показники у дослідженні позначаються по шкалі від “0” - повна відсутність якогось із індикаторів, до “10” - максимальна наявність цього індикатору.

“Міграційні тенденції, саме схильність до міграції - показник загальний по всіх 5 областях — 4,4. Але якщо подивитися детально по областях, то по Донецьку, і особливо по Луганську — побачимо, що у Луганську відбулося значне зростання кількості таких людей, які готові мігрувати”, - сказав Вейтсман.

За його словами, найбільш виражена схильність до міграції серед молодих людей, середній показник у цій групі на рівні 5,6.

Читайте також: Українці на Сході стали більше довіряти Києву

Індекс соціальної згуртованості і примирення ООН для східної України (USE) — це щорічне дослідження, покликане покращити розуміння соціальної динаміки на підконтрольних уряду територіях в Донецькій та Луганській областях, а також в сусідніх з ними Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

Індекс USE ґрунтується на методології Індексу соціальної згуртованості та примирення (SCORE), розробленої на Кіпрі Центром сталого миру і демократичного розвитку (SeeD) і Програмою розвитку ООН.

Індекс надає унікальні оцінки соціальної згуртованості в регіоні та допомагає визначити стратегічні точки входу для розробки рішень та програм, які сприяють зміцненню соціальної згуртованості під час відновлення регіону.

Ця ініціатива в Україні реалізується 3 агентствами ООН – Програмою розвитку ООН, Міжнародним надзвичайним дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ) – під загальним керівництвом Офісу Координатора системи ООН та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Опитування охопило 6000 осіб у східній Україні, у тому числі,на лінії розмежування на підконтрольних уряду територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-