Верховний суд вирішив не забирати у Шуфрича-молодшого водійські права

Верховний суд вирішив не забирати у Шуфрича-молодшого водійські права

Укрінформ
Верховний суд відхилив касаційну скаргу прокурора, спрямовану на позбавлення водійських прав сина народного депутата Нестора Шуфрича за скоєне ним ДТП.

Відповідну постанову 4 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд у складі ВС.

"Суд ухвалив: вирок Печерського районного суду м. Києва від 28 грудня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 15 березня 2018 року щодо ОСОБА_1 залишити без зміни, а касаційну скаргу прокурора, який брав участь у кримінальному провадженні в суді апеляційної інстанції - без задоволення", - йдеться у резолютивній частині рішення суду.

У касаційній скарзі прокурор просила скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалу суду апеляційної інстанції і призначити новий розгляд в суді першої інстанції в зв'язку з невідповідністю призначеного покарання тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі засудженого через не призначення додаткового покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами.

У рішення суду зазначається, що під час касаційного розгляду прокурор підтримала касаційну скаргу сторони обвинувачення та вважала, що ухвалу апеляційного суду щодо "ОСОБА_1" (Шуфрича-молодшого - ред.) необхідно скасувати і просила ВС призначити повторний розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції.

Як повідомлялося, 28 грудня 2017 року суд призначив Шуфричу-молодшому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки і звільнив від відбування основного покарання з відстрочкою на один рік. Ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 15 березня 2018 року вирок суду першої інстанції було залишено без зміни.

Читайте також: Бійка із Шуфричем-молодшим: поліція вилучає записи з відеокамер

Як повідомляв адвокат постраждалого В’ячеслав Лисенко, між сторонами було укладено мирову угоду, в результаті чого постраждалому Олексію Мельниченку виплатили моральний і матеріальний збиток у розмірі одного мільйона гривень.

За даними поліції, 26 серпня 2017 року автомобіль «Бентлі», за кермом якого перебував син депутата Нестора Шуфрича, на пішохідному переході збив чоловіка. Потерпілого з травмами "швидка" доставила в лікарню, в нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, переломи передпліччя і гомілки. Дії Шуфрича-молодшого кваліфікували за статтею про "порушення правил безпеки, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-