У Європарламенті вкотре вимагають від Росії звільнити українських моряків

У Європарламенті вкотре вимагають від Росії звільнити українських моряків

Укрінформ
У Європарламенті та у Єврокомісії вкотре закликали Кремль звільнити українських політичних в'язнив, включаючи полонених військових моряків, та забезпечити вільне мореплавство в Азовському морі.

Це питання депутати та високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні порушили під час дебатів у Європарламенті у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Ми закликаємо звільнити українських військових моряків. Якщо цього не станеться – санкції повинні бути запроваджені», - заявив депутат від політичної групи Європейської народної партії Міхаель Галер.

Могеріні висловила сподівання, що Росія негайно звільнить полонених українських моряків та захоплені кораблі.

«Міжнародне право зобов’язує» Росію забезпечити вільне судноплавство через Керченську протоку. Поведінка Росії порушує міжнародне право та завдає економічних збитків не лише Україні, але й суднам, які ходять під прапорами ЄС», - заявила Могеріні.

Представник політичної групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Тоніно Пікула також відзначив, що захоплення українських кораблів у нейтральних водах є порушенням міжнародного права.

Читайте також: Український консул відвідав шістьох моряків у московському СІЗО

«Азовське море не стало російським після анексії Криму», - наголосив європарламентарій.

Депутат від Альянсу лібералів та демократів за Європу Петрас Ауштревічус констатував, що Росія продовжує свою агресію, анексувавши Керченську протоку.

«Путін – порушник міжнародного права», - заявив Ауштревічус.

У свою чергу, представник політичної групи «зелених» Ребека Гармс заявила, що ЄС у відповідь на агресію РФ в Азовському та Чорному морях має закрити свої порти для російських суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-