Справа Бузини: прокуратура закидає захисту затягування процесу

Справа Бузини: прокуратура закидає захисту затягування процесу

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва оголосив чергову перерву у розгляді справи про вбивство письменника Олеся Бузини, а прокурори вже півроку не можуть почати зачитувати обвинувальний акт.

Про це Укрінформу розповіла прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

“Вкотре, вже втретє прокурор не зміг зачитати обвинувальний акт у зв’язку з тим, що суд розглядав клопотання сторони захисту, зокрема відводи. Сьогодні сторона захисту, адвокати підозрюваних заявили відвід усьому складу суду присяжних через те, що вони мали намір розглядати обвинувальний акт і провести засідання без участі одного із захисників, який був повідомлений про засідання, але не з’явився у зв’язку із тим, що в нього відрядження за кордон. Вони вважали, що це є підставою для відводу всього складу суду”, - прокоментувала вона судове засідання у справі Бузини у вівторок.

Максимець зауважила, що суд, розглянувши клопотання, відмовив адвокатам у відводі й оголосив перерву на два місяці — до 8 лютого.

За словами прес-секретаря прокуратури, мати загиблого Бузини назвала такі дії сторони захисту “затягуванням процесу”.

Читайте також: Розгляд справи про вбивство Бузини перенесли через хворобу судді

Водночас Максимець зазначила, що сторона захисту вже висловила наміри розпочати наступне засідання із відводу прокурора.

“Ці дії, безумовно, затягують процес, вони (адвокати — ред.) користуються своїм правом як сторони захисту заявляти клопотання, але, разом з тим, ми не можемо приступити до суті розгляду обвинувального акта, матеріалів кримінального провадження, розгляду доказів, які були зібрані в ході досудового розслідування. У нас із серпня уже був оголошений склад суду присяжних, зараз грудень, наступне засідання відбудеться у лютому, тобто за півроку ми не зрушили ні на крок”, - підкреслила прес-секретар столичної прокуратури.

Як повідомлялося, Олеся Бузину вбили у дворі його будинку у Києві 16 квітня 2015 року.

18 червня того ж року за підозрою у вбивстві були затримані Андрій Медведько і Денис Поліщук. Їхні дії кваліфіковано згідно з п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Обидва підозрюваних не визнають своєї провини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-