Український консул відвідав шістьох моряків у московському СІЗО

Український консул відвідав шістьох моряків у московському СІЗО

Укрінформ
Український консул 11 грудня відвідав у московському СІЗО шістьох військовослужбовців ВМС ЗСУ, які були захоплені Росією в районі Керченського протоки.

Про це Укрінформу повідомив заступник директора Департаменту консульської служби - начальник управління консульської забезпечення МЗС Василь Кирилич.

"Сьогодні консул відвідав шістьох моряків. За його інформацією, стан здоров'я хлопців задовільний. Налаштовані оптимістично, сподіваються на швидке повернення в Україну ", - зазначив він.

Дипломат додав, що на середу, 12 грудня, планується зустріч консула ще з п'ятьма моряками. "Вирішуємо комплекс питань щодо забезпечення захисту їхніх прав як військовополонених", - додав Кирилич.

Читайте також: Денісова не може потрапити до полонених моряків - просить допомоги у Ради Європи

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських корабля - буксир «Яни Капу» і катери «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряки. Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували і вивезли до Москви.

Зараз вони знаходяться у СІЗО, у тому числі троє поранених. Зараз 21 український військовий утримується у СІЗО "Лефортово", а троє поранених - у медчастині ізолятора "Матроська тиша".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-