Кожен полонений моряк має власного адвоката - Денісова

Кожен полонений моряк має власного адвоката - Денісова

Укрінформ
Усі затримані Російською Федерацією українські моряки вже мають адвокатів.

Про це у Facebook повідомила Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Кожен український військовополонений, який незаконно утримується у Російській Федерації, вже має власного адвоката. Оплата адвокатських послуг здійснюватиметься за договорами, які укладатиме в Москві уповноважена особа МЗС України. Всі видатки бере на себе українська держава. Вони складатимуться з гонорару та додаткових витрат, яких потребуватимуть захисники українських моряків", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає омбудсмен, термін дії договорів поширюватиметься на весь період попереднього слідства, а з початку "слідчих дій", від 11 грудня, кожному полоненому українському моряку буде забезпечено повноцінний захист.

"Щодо ситуації з кримськими адвокатами, то переконана, що затримання на 5 діб Еміля Курбедінова пов’язане з його намірами захищати українського моряка Богдана Небилицю. Зараз, після ситуації з Курбедіновим, кримським адвокатам надходять погрози з боку силових структур окупаційної влади Криму", - додала Денісова.

Читайте також: Поранені українські моряки відправили рідним електронні листи

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-