В УПЦ МП заявляють, що ведуть переговори з РФ про звільнення українських моряків

В УПЦ МП заявляють, що ведуть переговори з РФ про звільнення українських моряків

Укрінформ
Переговори між Києвом і Москвою по лінії церкви про повернення захоплених у Керченській протоці українських моряків ведуться постійно.

Про це заявив глава інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви Московського патріархату архієпископ Климент, коментуючи слова Президента України Петра Порошенка про звернення до настоятеля УПЦ МП з проханням про сприяння у звільненні українських моряків, повідомляє ТАСС.

"Президент України звернувся до блаженнійшого митрополита Онуфрія з таким проханням. Власне кажучи, участь церкви в процесі повернення наших солдатів, які перебувають на непідконтрольній Україні території і в Росії, відбувається постійно. Блаженніший не один раз звертався з такими проханнями до патріарха (Московського) Кирила, і по церковній лінії відбуваються переговори, щоб можна було гуманітарним способом повернути всіх громадян України на нашу територію", - сказав архієпископ.

Водночас він визнав, що "результатів звернення поки що немає".

"Зараз йде робота, і ця проблема озвучена. ...Ми очікуємо, що будуть якісь результати", - додав архієпископ Климент.

Раніше Президент України Петро Порошенко повідомив, що звернувся до настоятеля УПЦ МП Онуфрія з проханням посприяти у звільненні українських моряків, захоплених у полон Росією.

Читайте також: Порошенко попросив Онуфрія допомогти визволити українських моряків

Як повідомлялося, 25 листопада російські прикордонні кораблі в Керченській протоці таранили, обстріляли і захопили три судна ВМС України - катера «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу» - що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. Всього в полон потрапили 24 українці, шестеро з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх захоплених українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Зараз вони перебувають у московських СІЗО, в тому числі троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-