Гройсман подякував благодійникам за громадянську позицію

Гройсман подякував благодійникам за громадянську позицію

Укрінформ
Благодійництво є одним з найбільш шанованих занять у кожній країні, а рівень його розвитку є індикатором розвитку суспільства.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з Днем благодійництва, оприлюдненим на Урядовому порталі.

"Благодійна діяльність є одним з найбільш шанованих занять у кожній країні, що уособлює собою шляхетні риси гуманізму, доброчесності та допомоги ближньому. Рівень розвитку благодійництва є чітким індикатором розвитку суспільства. Поширення благодійництва свідчить, яке місце у суспільстві посідають принципи моралі та культури загалом", - зазначив керівник уряду.

Він зауважив, що за останні кілька років в Україні значно зросла кількість людей, які займаються благодійництвом. Під час подій на Майдані, протягом усього часу збройної агресії проти нашої держави українці зрозуміли важливість взаємодопомоги та взаємовиручки, і благодійництво є одним із способів, у який ми можемо допомагати одне одному, не покладаючись на інших.

Прем'єр-міністр визнав, що в Україні досі є чимало суспільних проблем, з якими держава не в змозі впоратися самотужки. Зокрема, це лікування та реабілітація тяжко хворих пацієнтів, допомога травмованим воїнам, навчання обдарованих дітей. І саме чуйність, увага та допомога інших людей залишають їм шанс на майбутнє чи на досягнення своєї мрії, зазначив керівник Кабміну.

Читайте також: Гройсман розповів, що бачив на зйомках фільму “Захар Беркут”

Гройсман додав, що уряд вважає своїм обов’язком підтримувати благодійництво та співпрацювати з усіма, хто допомагає ближнім. "Не забуваймо, що кожна гривня, перерахована у дитячий благодійний фонд чи зібрана волонтерами на потреби фронту, може врятувати чиєсь життя", - наголосив він.

Глава уряду подякував усім благодійникам і представникам благодійних фондів за громадянську позицію та почуття соціальної відповідальності за долю суспільства.

Як відомо, в Україні День благодійництва відзначається щороку у другу неділю грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-