Порошенко подякував просвітянам за незламність у боротьбі за мову та державність

Порошенко подякував просвітянам за незламність у боротьбі за мову та державність

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував просвітянам за підтримку українського духу, за незламність віри у боротьбі за українську мову, культуру та державність.

Про це він заявив на зібранні з нагоди 150-річчя Всеукраїнського товариства "Просвіта", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Вітаю усіх з ювілеєм «Просвіти». Дякую вам, дорогі «просвітяни», за надзвичайний внесок в розбудову нашої України, за підтримку українського духу, за незламність віри у боротьбі за українську мову, культуру та державність", - сказав Порошенко.

Урочисті збори з нагоди 150-річчя товариства "Просвіта" / Фото: Лазаренко Микола та Лисейко Маркіян

Він нагадав, що митрополит Андрей Шептицький з нагоди 70-річчя заснування «Просвіти» у 1938 році освятив прапор цієї організації з написом: «В силі духу – перемога народу!»

Читайте також: Освіту українською отримують понад 90% школярів - Порошенко

"Ці слова актуальні і тепер. Я впевнений: ми вийдемо переможцями з нинішньої боротьби за суверенну  українську державу", - наголосив Президент та додав, що рівно 150 років тому, 8 грудня 1868 року у Львові було засноване Товариство «Просвіта», і абсолютно без перебільшення можна сказати, що ця дата означала створення нашої національної домівки поверх тогочасних кордонів, коли наша Вітчизна була ще поділена між різними імперіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-