Консул спростовує інформацію про ампутацію пальців в українського моряка - Денісова

Консул спростовує інформацію про ампутацію пальців в українського моряка - Денісова

Укрінформ
Український консул у Москві Альберт Черняков, який відвідав трьох поранених українських бійців, що перебувають у шпиталі СІЗО "Матросская тишина", спростував інформацію, раніше розповсюджену у ЗМІ, про те, що нібито в одного з моряків ампутовані пальці руки.

Про це повідомила у Facebook Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

“Він (консул — ред.) також зазначив, що сьогодні вночі відвідав трьох поранених наших бійців у СІЗО "Матросская тишина". З його слів, їхній стан здоров'я задовільний. Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає – кістки та суглоби цілі”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український консул відвідав чотирьох затриманих моряків у "Лефортово"

Як повідомляє Денісова, український консул розповів, що вже складено графік відвідання ним інших моряків у Лефортові - так, на понеділок заплановане відвідання шістьох моряків; у вівторок, 11 грудня, консул відвідає ще шістьох військовополонених, і у середу, 12 грудня - решту п’ять моряків.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-