Український консул відвідав чотирьох затриманих моряків у

Український консул відвідав чотирьох затриманих моряків у "Лефортово"

Укрінформ
Український консул відвідав у московському СІЗО "Лефортово" чотирьох українських моряків, затриманих російськими прикордонниками разом з кораблями поблизу Керченської протоки.

Про це повідомила у Facebook Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно розмовляла з українським консулом у Москві Альбертом Черняковим. Він розповів, що сьогодні відвідав чотирьох моряків: Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без’язичного та Богдана Головаша. Наші хлопці жодних скарг не висловлювали та тримаються мужньо. Зокрема, коли консул поцікавився у Дениса Гриценка його справами, він, як справжній капітан, у відповідь запитав – "Як почуваються поранені хлопці? Всі переказували рідним, щоб ті не хвилювалися", - написала омбудсмен.

За словами консула, українські моряки одягнені у волонтерський одяг, вони отримали посилки. У них у камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книжки. Сьогодні всім переказали фінансову допомогу у розмірі 74 долари на особу, також уже є домовленість щодо можливості телефонної розмови військовополонених з рідними.

Як повідомляє Денісова, український консул розповів, що вже складено графік відвідання ним інших моряків у Лефортові - так, на понеділок заплановане відвідання шістьох моряків; у вівторок, 11 грудня, консул відвідає ще шістьох військовополонених, і у середу, 12 грудня - решту п’ять моряків.

Читайте також: Україна наполягає на доступі Червоного Хреста до полонених моряків - Геращенко

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-