Російський

Російський "Перший канал" вибачився за фейк з підставним учасником Євромайдану

Укрінформ
Російський пропагандистський «Перший канал» приніс вибачення за фейковий сюжет про річницю Євромайдану, де під виглядом учасника тих подій «українця Кирила Чубенка» знявся білорус Віталій Юрченко.

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на прес-реліз каналу.

Зокрема, «Перший канал» заявив, що інтерв'ю з підставним учасником Євромайдану записали стрінгери, оскільки штатні журналісти каналу «не мають можливості працювати в Україні».

"Стрінгери визнали, що дійсно зняли свого знайомого, оскільки зйомку справжнього інтерв'ю було зроблено з технічним браком, а сюжет потрібно було терміново здавати", - стверджує «Перший канал» .

У сюжеті «Першого каналу» «українець Кирило Чубенко» говорить: «Нічого мені особисто не дав Євромайдан. Ось, подивіться, де ми опинилися. Треба було дивитися у майбутнє, а ми у майбутньому залишилися без тепла, з дуже дорогою енергією, і не зрозуміло, коли все це закінчиться".

Читайте також: РФ почала пропускати кораблі з агропродукцією до портів в Азовському морі

Про те, що у сюжеті під виглядом Кирила Чубенка виступив білорус Віталій Юрченко, 6 грудня повідомив блогер Ілля Варламов.

Юрченко заявив білоруському виданню «Наша Нива», який знявся у сюжеті на прохання колег - він був аналітиком у білоруській компанії, "що виступає посередником між телеканалами і операторами по всьому світу". Юрченко сказав, що не отримав грошей за ролик і що жалкує про свою участь у ньому.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-