Чим вищий рівень влади, тим менше там жінок — Зубко про гендерну проблему

Чим вищий рівень влади, тим менше там жінок — Зубко про гендерну проблему

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проводить правову експертизу всіх нормативних актів, аби вирішити питання гендерної рівності.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час другого Українського жіночого конгресу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чим вище рівень влади, тим менше представництво жінок. В обласній раді – це 14%, у міській владі – 16%, а якщо брати районні сільські та селищні ради, то зростає до 20%. А якщо ми підемо до виконавчої влади, безпосередньо в громадах, то там переважно працюють жінки, які кожного дня виконують роботу, беруть на себе відповідальність», — заявив Зубко.

Він наголосив, що в міністерстві вирішили почати з себе розв’язання гендерного питання.

«Ми почали з себе. Впровадили у міністерстві квоти: це прийом на роботу, це атестація, це оплата заробітної плати, і це можливість звернутися в оперативному режимі, якщо відбувається щось не так у самому міністерстві», — наголосив віце-прем’єр.

За його словами, наразі розпочалась експертиза всіх нормативних актів, які готуються в міністерстві. «Немає сьогодні, на жаль, такої великої кількості юридичних фахівців, які чітко можуть показати, де саме потрібно виправляти ці речі, але зараз ми запроваджуємо гендерну правову експертизу всіх нормативних актів», — заявив Зубко.

На його думку, в Україні для інвесторів мають працювати два індекси, які надають вичерпну інформацію про країну. «Ми зараз бачимо два індекси, які повинні працювати в Україні, в кожному регіоні, які необхідно показувати інвестору — це індекс людського розвитку і це індекс конкурентоспроможності регіону», — заявив віце-прем’єр.

Як запевнив Зубко, міністерство має амбітне завдання на наступний рік — врахувати моніторинги розвитку регіонів та індекси гендерної рівності.

Читайте також: У Києві стартував другий Український жіночий конгрес

Як повідомлялося, в Києві триває другий Український Жіночий конгрес. Мета дводенного заходу – об’єднати суспільство довкола ідеї рівних можливостей та прав жінок і чоловіків, стати постійним майданчиком для поширення гендерної політики в різних сферах. До участі у заході запрошені понад 800 учасників, серед яких перші особи України та світу, відомі політики, успішні жінки та чоловіки, які підтримують ідею гендерної рівності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-