Розкрадання в Укркосмосі: суд відправив фігуранта під домашній арешт

Розкрадання в Укркосмосі: суд відправив фігуранта під домашній арешт

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для колишнього позаштатного радника гендиректора Державного космічного агентства Михайла Гріншпона, який є фігурантом справи про завдання понад $8 мільйонів збитків "Укркосмосу".

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

“Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету і здачею всіх закордонних паспортів”, - сказав Кравець.

Водночас, у САП раніше повідомляли, що до суду направили клопотання про обрання запобіжного заходу цій особі у вигляді тримання під вартою із альтернативною заставою у розмірі 65,7 млн грн.

Читайте також: Справа про $8 мільйонів збитків "Укркосмосу": НАБУ оголосило дві підозри

Нагадаємо, 4 грудня детективи НАБУ повідомили двом особам про підозру у причетності до завдання $8,245 мільйона збитків ДП "Укркосмос", це колишній позаштатний радник гендиректора Державного космічного агентства і довірена особа.

Як встановило слідство, впродовж 2011-2017 років підозрювані організували схему, в результаті якої вивели за кордон та легалізували 8,245 млн доларів, надані в межах кредиту Експортного агентства Канади та призначені для будівництва ракети-носія на потужностях державного підприємства «Виробниче об'єднання «Південмаш». Унаслідок таких дій було зірвано запуск першого українського супутника «Либідь» як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв’язку України.

За даними ЗМІ, у той час посаду радника генерального директора Державного космічного агентства України займав Михайло Гріншпон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-