У Мінсоцполітики сказали, коли жінки найчастіше стикаються з дискримінацією

У Мінсоцполітики сказали, коли жінки найчастіше стикаються з дискримінацією

Укрінформ
Найбільше звернень до експертної ради з протидії дискримінації Міністерства соціальної політики надходить від жінок, які стикнулися з дискримінацією під час влаштування на роботу або вже працюють.

Про це сказала заступник міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна під час виступу на форумі "Основні засади економічного розвитку жінок і чоловіків", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При Міністерстві соціальної політики діє експертна рада з протидії дискримінації. І найбільше звернень, які доходять до Міністерства соціальної політики, стосуються саме дискримінації при прийнятті на роботу, або коли жінка вже працює. Ми знаємо, що ніхто офіційно не може відмовити жінці займати посаду, якщо вона знаходиться в репродуктивному віці та потенційно може завагітніти, але скільки випадків, коли неофіційно відмовляють саме з цієї причини", - повідомила Чуркіна.

Читайте також: Гендерна рівність важлива для 77 % українців

Вона також зауважила, що доступ до послуг та стереотипи - основні перепони на шляху жінки у просуванні кар'єрними сходинками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-