У справі про мільйонні розкрадання в “Борисполі” оголосили ще одну підозру

У справі про мільйонні розкрадання в “Борисполі” оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Прокуратура оголосила підозру ще одному співробітнику авіакомпанії МАУ, причетному до заволодіння коштами аеропорту «Бориспіль» в розмірі понад 10 млн грн.

Про це повідомляє прокуратура Київської області у Facebook.

“Оголошено підозру ще одній особі авіакомпанії МАУ, яка причетна до заволодіння грошовими коштами аеропорту «Бориспіль» в розмірі понад 10 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що 12 листопада 2018 року за процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури керуючому спільною діяльністю – екс-віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великому розмірі) ККУ.

“Наразі другому фігуранту – колишньому головному бухгалтеру авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні аналогічного злочину”, - додали у прокуратурі.

Читайте також: “Бориспіль” опинився у хвості рейтингу найзручніших аеропортів

Було встановлено, що між ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» та держпідприємством ««Міжнародний аеропорт «Бориспіль» було укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту.

“Так, службові особи авіакомпанії МАУ шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, приховали від держпідприємства реальні обсяги отриманих грошових коштів за виконання робіт з обслуговування та ремонту. Внаслідок неправомірних дій осіб МАУ державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень”, - уточнюється у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-