Справа Мартиненка: суд не дозволив відвід прокурора САП

Справа Мартиненка: суд не дозволив відвід прокурора САП

Укрінформ
Шевченківський райсуд відмовив у задоволенні відводу прокурору САП у рамках розгляду справи щодо екс-народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це повідомляється у вівторок на сторінці САП у Facebook.

"03.12.2018 року в Шевченківському районному суді міста Києва відбулося судове засідання по суті з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення кількох осіб, у тому числі екс-народного депутата, а також діючих і колишніх посадових осіб "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" та "НАЕК Енергоатом". Під час судового засідання судом відмовлено в задоволенні клопотання захисту про відвід одного з прокурорів САП у справі буцімто через його упередженість", - йдеться у повідомленні.

Також, як зазначили у САП, суд постановив ухвалу про витребування документів у сторони обвинувачення.

Суд на цьому засіданні продовжив досліджувати докази прокурорів САП, які були отримані у результаті виконання запиту про міжнародну правову допомогу компетентними органами Швейцарії.

Зазначається, що водночас сторона захисту звернулась із клопотанням про припинення дослідження доказів, здобутих Федеральною прокуратурою Швейцарської Конфедерації на підставі запиту НАБУ про міжнародну правову допомогу.

"Після чого судом оголошено перерву до 09:00 год. 10.12.2018 року з огляду на потребу у детальному дослідженні законодавства, що регулює порядок надання правової допомоги у кримінальних провадженнях, необхідного для вирішення вищезазначеного клопотання", - уточнили у антикорупційній прокуратурі.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Справа Мартиненка: суд почав вивчати 200 томів письмових доказів

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions-und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-