Справа Гандзюк: підозру оголосили фігуранту на прізвисько

Справа Гандзюк: підозру оголосили фігуранту на прізвисько "Москаль-молодший"

Оновлено
Укрінформ
У справі смертельного нападу на громадську активістку з Херсона Катерину Гандзюк оголошено ще одну підозру.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко під час прес-конференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У результаті, на сьогоднішній день оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі на прізвисько "Москаль-молодший". Ця людина була засуджена разом з батьком, батько пожиттєво, а його син Левін - до 15 років", - сказав Луценко.

Він додав, що Левін був засуджений за організацію вбивств та розбійних нападів у Херсонській області на водіїв на автомагістралях. Загальна кількість доведених вбивств - 15.

"Левін достроково вийшов з місць позбавлення волі, скориставшись "законом Савченко", але в нас є підозри, що це було обгрунтовано. Він був важливим елементом підготовки та організації нападу на Катерину Гандзюк. Я би сказав, за версією слідства, він був ключовою фігурою в цьому злочині", - додав Луценко.

Крім того, генпрокурор зазначив, що громадянин Левін покинув Україну в день перших затримань у справі Гандзюк. Луценко пообіцяв, що правоохоронці вживатимуть усіх заходів, аби затримати підозрюваного за міжнародними дорученнями. Він зауважив, що відсутність Левіна не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доведення діяльності замовника.

Як повідомляв Укрінформ, Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада.

Читайте також: Організаторів і замовників вбивства Гандзюк встановили — ГПУ

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-