Росія не надала інформації щодо українських моряків, яку вимагав ЄСПЛ

Росія не надала інформації щодо українських моряків, яку вимагав ЄСПЛ

Керченська криза
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація порушила рішення Європейського суду з прав людини й не надала інформації про українських моряків, незаконно затриманих в Азовському морі.

Про це він розповів, виступаючи на програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський суд з прав людини прийняв рішення про надання негайної інформації (Росією щодо українських моряків - ред.), і сьогодні сплив останній термін, коли Росія мала надати цю інформацію. Відповідно до тієї інформації, якою я володію, Росія порушила рішення ЄСПЛ і жодної інформації не надала", - сказав Порошенко.

Читайте також: Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

У цьому контексті він наголосив на важливості об'єднання зусиль міжнародної спільноти для протидії російській агресії й звільнення українських моряків.

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Читайте також: Захисникам досі не повідомили, хто слідчий у справі захоплених Росією моряків

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-