Нападників на Гриценка посадили під домашній арешт на 60 діб

Нападників на Гриценка посадили під домашній арешт на 60 діб

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув клопотання місцевої прокуратури №3 про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо п'ятьох затриманих нападників на політичного діяча та виніс ухвалу про домашній арешт.

Про це сьогодні повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Приморський суд заслухав сторони обвинувачення та захисту і виніс ухвалу - відправити п'ятьох підозрюваних під цілодобовий домашній арешт на строк 60 діб", - зазначила Верба.

Представник прокуратури Валентин Лебедєв просив обрати стосовно підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою "через тяжкість злочину і можливий тиск на свідків". Але суд врахував також думку сторони захисту і вирішив не застосовувати до підсудних виняткового запобіжного заходу.

Читайте також: Напад на Гриценка: Прокуратура Одещини просить суд взяти нападників під варту

Як повідомлялося, 28 листопада на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та його однопартійців в Одесі напали близько 30 осіб у масках. У результаті нападу "тітушок" значні травми отримали троє людей - двоє партійців "Громадянської позиції" та громадський активіст.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, поліція затримала п’ятьох підозрюваних у нападі, розпочато кримінальні провадження. Стосовно ще 12 осіб буде ухвалено процесуальні рішення.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч.2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-