САП просить взяти Продана під арешт із заставою понад 89 мільйонів

САП просить взяти Продана під арешт із заставою понад 89 мільйонів

Фото
Укрінформ
Обвинувачення просить суд обрати екс-виконувачу обов'язків глави ДФС Мирославу Продану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі понад 89 мільйонів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Просимо обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у понад 89 мільйонів і покласти на нього ряд обов'язків", - сказав прокурор САП.

Зокрема, у тексті клопотання зазначається, що обвинувачення просить суд покласти такі обов'язки на Продана: носіння електронного браслета, утримування від спілкування із рядом свідків, зобов'язання з'являтися за першим викликом до слідчого, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання та здати на зберігання свої закордонні паспорти.

Читайте також: Суд розглядає клопотання САП про обрання запобіжного заходу Продану

Суд у справі Продана / Фото Геннадія Мінченка

Прокурор додав, що можуть існувати ризики знищення важливих для справи речей чи документів, а Продан, перебуваючи на волі, може незаконно впливати на свідків.

Як повідомлялося, 15 листопада прокурори САП заочно повідомили про підозру колишньому в.о. голови ДФС Продану. Він підозрюється у набутті за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано кілька об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Слідство також перевіряє причетність Продана до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Київ і автомобілів класу люкс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-