До українських моряків пустили перших відвідувачів - Москалькова

До українських моряків пустили перших відвідувачів - Москалькова

Керченська криза
Укрінформ
Українських моряків у “Лефортово” та “Матросской тишине” відвідали представники московської Громадської наглядової комісії.

Про це повідомляє омбудсмен України Людмила Денісова із посиланням на уповноваженого з прав людини в РФ Тетяну Москалькову.

“Щойно отримала офіційну інформацію від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Вона повідомила, що члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали 21 українського моряка, який утримується в Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених “відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає”, - написала Денісова в Фейсбуці.

Читайте також: Полозов сказав, коли адвокати і консули зможуть потрапити у “Лефортово” до моряків

За словами Москалькової, члени ГНК також відвідали трьох українських моряків, які утримаються в медичному підрозділі “Матросской тишини”. Їхнє лікування проходить нормально. Наступного тижня моряків відвідає уповноважений з прав людини в місті Москва, а також уповноважений з прав людини в РФ Москалькова.

Читайте також: РФ має застосовувати Женевські конвенції до затриманих українських моряків - Черниш

“Маю намір завтра провести перемовини з Москальковою щодо надання мені можливості відвідати наших моряків”, - заявила Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-