Напад на Гриценка: Прокуратура Одещини просить суд взяти нападників під варту

Напад на Гриценка: Прокуратура Одещини просить суд взяти нападників під варту

Укрінформ
Прокуратури Одещини звернулася з клопотанням до Приморського райсуду Одеси щодо обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою п’ятьом підозрюваним у перешкоджанні громадській діяльності керівнику політичної партії, які переросли у хуліганські дії стосовно присутніх на місці події.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Затриманим особам повідомлено про підозру у хуліганських діях, опорі працівникам правоохоронних органів та насильницьких діях стосовно керівника політичної партії у зв’язку з його громадською діяльністю. Унаслідок грубого порушення громадського порядку, застосування фізичної сили та дії, за попередньою інформацією, газового балончика постраждало 5 громадян, у тому числі співробітник патрульної поліції", - в прокуратурі.

Як вбачається з матеріалів відеозйомки, жбурляння яйцями у присутніх зроблене з метою перешкоджання громадській діяльності представнику політичної партії.

Крім того, при допиті фігурантів з’ясовано, що протиправні дії стосовно керівника політичної партії не пов’язані з його громадською діяльністю, як майбутнього кандидата у Президенти України, а стосуються можливих корупційних зв’язків, незаконного відчуження майна Міністерства оборони України та іншої діяльності під час зайняття посади керівника вказаного міністерства.

Читайте також: Аваков заявляє про затримання п’ятьох підозрюваних у нападі на Гриценка

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч.2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 28 листопада на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та його однопартійців в Одесі напали близько 30 осіб у масках. У результаті нападу "тітушок" значні травми отримали троє людей - двоє партійців "Громадянської позиції" та активіст.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, поліція затримала п’ятьох підозрюваних у нападі на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, розпочато кримінальні провадження. Стосовно ще 12 осіб буде ухвалено процесуальні рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-