Газова справа Онищенка: суд підтримав апеляцію САП

Газова справа Онищенка: суд підтримав апеляцію САП

Укрінформ
Київський апеляційний суд задовольнив скаргу керівника САП Холодницького на рішення суду про визнання недійсними договору дарування фігуранту так званої “газової справи” Постному об'єктів нерухомості його матір'ю.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

“28 листопада 2018 року Київським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва про недійсність договорів дарування двох об'єктів нерухомості на користь Постного В.М., який є одним з обвинувачених у т.зв. "газовій справі Олександра Онищенка", - йдеться у повідомленні.

У САП пояснили, що рішенням суду першої інстанції про недійсність договорів дарування було створено умови для втрати Постним права власності на це нерухоме майно, що унеможливлювало б його конфіскацію за обвинувальним вироком суду.

“З огляду на задоволення апеляційної скарги САП, у разі визнання Постного В.М. винним в інкримінованих злочинах та призначення йому покарання у вигляді конфіскації майна, такій конфіскації підлягатиме у тому числі і зазначена нерухомість”, - поінформували у відомстві.

Читайте також: Справа Онищенка: САП розпочинає процедуру заочного засудження

Як повідомлялося, Постний проходить у так званій "газовій справі", яку пов'язують з народним депутатом Олександром Онищенком. Парламентарія обвинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Раніше Печерський суд визнав недійсними договори дарування квартири та садового будинку між Постним та його матір'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-