Блогера Барабошка арештували на два місяці

Блогера Барабошка арештували на два місяці

Оновлено
Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав для блогера Олександра Барабошка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, застава - понад 3 млн грн.

Відповідне рішення оголосив суддя Олег Білоцерківець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив: задовольнити клопотання прокуратури і обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3 мільйони 43 тисячі гривень", - оголосив суддя. Блогер перебуватиме під арештом до 29 січня 2019 року.

Запобіжний захід Барабошку обирали на закритому судовому засіданні, аби запобігти розголошенню відомостей про особисте сімейне життя, а також обставини, що можуть принижувати гідність особи.

Читайте також: Секс-скандал зі студенткою: про підозру повідомили політтехнологу і блогеру

На початку судового засідання блогер повідомив журналістам, що прокуратура проситиме суд обрати для нього запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави у розмірі 6,5 млн грн. 

Раніше Головна військова прокуратура повідомила про підозру політтехнологу Володимиру Петрову і блогеру Олександру Барабошку у справі, порушеній за фактом втручання у життя працівника правоохоронного органу, після скандалу зі студенткою Наталією Бурейко, яка звинуватила у сексуальних домаганнях високопосадовця Нацполіції. Обидва підозрювані були затримані 29 листопада.

Правоохоронці вважають, що Петров був організатором інформаційної кампанії, спрямованої проти заступника начальника відділу Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка.

Водночас блогеру Барабошку повідомили про підозру у порушенні ст. 368 (одержання хабара), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182. (порушення недоторканності приватного життя), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-